Okulumuzda İtfaiyecilik ve Temel Afet Bilgilendirme Semineri ve Yangın Söndürme Tatbikatı

DPÜ Şaphane Meslek Yüksekokulu tarafından “İtfaiyecilik ve Temel Afet Bilgilendirme Semineri” ve “Yangın Söndürme Tatbikatı” etkinlikleri düzenlendi.

Şaphane Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu’nda düzenlenen İtfaiyecilik ve Temel Afet Bilgilendirme Semineri’ne ve Şaphane Meslek Yüksekokulu Acil Durum Toplanma Alanı’nda yapılan yangın söndürme tatbikatına Şaphane MYO Müdürü Doç. Dr. Murat ÖZALP, Simav Belediyesi İtfaiye Müdürü Erol ERSOY ve İtfaiye Eğitim Personeli, Kütahya Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Ali TELLİ, Şaphane MYO akademik ve idari personeli ile Şaphane MYO öğrencileri katıldı.

Ülkemizde her yıl 28 Şubat Sivil Savunma Günü ve 1-7 Mart tarihlerinde ise Deprem Farkındalık Haftası olarak belirlenmiştir. Ülkemiz genelinde deprem bilincinin oluşturulması ve depremlere karşı hazırlıklı olunması amacıyla "Deprem Haftası” etkinlikleri düzenlenmektedir. Bu kapsamda önlem alma ve zarar azaltma bilincinin geliştirilmesi ile afet hazırlıklarının modern teknolojiden ve iletişim sistemlerinden faydalanılarak yapılması amaçlanmaktadır. Bu bağlamda Öğr. Gör. Ali TELLİ’nin Şaphane MYO’da yürüttüğü Yanma ve Yangın Bilgisi dersi ile ilgili olarak 03 Mart Perşembe Günü Saat: 10:00’da Şaphane MYO Konferans Salonu’nda Simav belediyesi İtfaiye Müdürü Erol ERSOY tarafından "İtfaiyecilik ve Temel Afet Bilgilendirme" semineri verildi. Seminerin ardından Şaphane Meslek Yüksekokulu Acil Durum Toplanma Alanı’nda İtfaiye Müdürü Erol ERSOY ve ekibi tarafından Yangın Söndürme Tatbikatı yapıldı.

Etkinlikler, MYO Müdürü Doç. Dr. Murat Özalp, İtfaiye Müdürü Erol ERSOY ve Öğr. Gör. Ali TELLİ’nin öğrencilerimize "Afet Bilinci Eğitimi" belgelerini vermelerinin ardından MYO Acil Toplanma Alanı'nda tatbikat yapılarak program tamamlanmıştır.

 

Son Güncelleme Tarihi: 19 Mart 2024, Salı