Okulumuzda Dünya Gıda Günü Sonbahar Gıda Şenliği...

Birleşmiş Milletler, Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), 1945'te kurulduğu tarih olan 16 Ekim'i her yıl Dünya Gıda Günü olarak kutluyor. Dünya Gıda Günü etkinliklerinde; gıda üretimi, tüketimi ve gıda güvencesine ilişkin konular gündeme taşınarak büyük önem arz eden açlık ve gıda israfı konularına dikkat çekilmeye çalışılmaktadır. Gıda güvenliği ile yeterli ve dengeli beslenme konusu, gün geçtikçe Türkiye'de de önemini artırıyor. Bu noktada, çiftlikten sofraya kadar ürünün her süreçte kontrol ve denetiminin insan sağlığı açısından büyük önem taşıdığı sıkça vurgulanmaktadır.

Okulumuz olarak çok önemli olan bu durum karşısında her bölümden öğrenciler okulumuz akademik ve idari personelleriyle iş birliği yaparak sağlıklı gıda tüketme konusunda çalışmalar ve çeşitli etkinlikler gerçekleştirmektedir.

Bu kapsamda Okul Yönetimi, Sekreterlik, Sosyal Hizmet ve Danışmanlık, Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölümleri ile birlikte öğrencilerimiz için gıda şenliği düzenlendi. Okulumuz hobi bahçesindeki meyveler, çay ve patlamış mısır, okul bahçesinde tüm katılımcılara servis edildi. Etkinlik, çay ve müzik eşliğinde sona erdi.

 

Son Güncelleme Tarihi: 19 Mart 2024, Salı