Öğr. Gör. Salih Kalkan‘dan İşaret Dili Eğitimi...

Şaphane Halk Eğitim Merkezi ve KYK'nin birlikte koordine ettiği Türk İşaret Dili Temel Eğitimi, öğrencilerimiz tarafından yoğun ilgi gördü. 120 saat süren eğitime 58 öğrenci kayıt yaptırdı. Üniversitemizde görevli Öğretim Görevlisi Salih KALKAN, eğitmen olarak görev aldı.  Uzun soluklu olan bu eğitim öğrencilerimiz için mesleki ve kişisel gelişimleri açısından önemli katkılar sunması beklenmektedir. Eğitim sonunda başarılı olan öğrencilerimiz sertifika almaya kazandı. Sınav sonrası kursiyer öğrencilere yönelik açıklama yapan Salih KALKAN: “İşaret dili eğitimi, en temelden en üst seviyeye çıkarak güncel hayattaki normal ve yaygın olarak kullanılan tüm ihtiyaçların daha doğru şekilde algılanabilmesine de olanak sağlıyor. Eğitimi alan kişiler elde ettikleri deneyimler ve bilgiler ışığında hayatlarının pek çok farklı alanında kısıtlı bireyler ile sağlıklı bir iletişim kurarak onlara da yardımcı olabilirler" dedi.