Sosyal Hizmetler Programı Aralık Ayında Birçok Etkinlik Gerçekleştirdi....

Sosyal Hizmetler Programı, Aralık ayında sosyal, kültürel  ve eğitsel etkinlikler gerçekleştirerek bir çok konuda farkındalık ve insana dokunan çalışmalar ortaya çıktı. Başta Şaphane Müftülüğü Gençlik Merkezinin yürütmekte olduğu "Gençliğe Değer" temalı söyleşilere öğrencilerimiz katılım sağladı. Birçok güncel mesele ve çerçevede fikir ve projeler üretildi. Yine "Sosyal Hizmetler Tezgahımızda Şifalı Lezzetler"
Tutum, Yatırım ve Türk Malları(Yerli Malı) Haftası kapsamında organik ve yerli meyve- sebzelerin tüketimi amacıyla öğrencilerimiz, Şaphane pazar yerinde pazar tezgahı açıp ürün satışı ve farkındalık çalışmaları gerçekleştirdi. Şaphane halkı ile keyifli sohbetler ve anılar paylaşıldı. Gün sonunda yerli malı ve organik ürünün önemi, halk ile iletişim ve esnaf ile yardımlaşma gibi birçok kazanım sağlanıldı.
Eğitsel çalışmalara da ağırlık veren öğrencilerimiz Şaphane Halk Eğitimi Merkezi  tarafından başlıca verilen Hasta ve Yaşlı Bakımı, Osmanlıca, Diksiyon, Bilgisayar, Aşçılık ve Türk İşaret Dili  kurslarına katılarak kişisel ve mesleki gelişimleri için önemli bir eğitim imkanı buldular. Yine eğitsel etkinlikler kapsaminda;  
Pazarlar İlkokulunda öğrencilerle eğlenceli vakit geçirdiler. "Geleceğimiz Çocuklarımız" teması ile gerçekleştirilen oyun ve diğer eğitsel etkinliklerle unutulmaz ve keyifli anlar yaşandı. Birçok etkinlik, bol kazanımlı ve yüksek motivasyon kaynağı oldu.

Aralık Ayı boyunca sosyal aktiviteler de yoğun bir şekilde gerçekleştirildi. 5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü'nde okulumuz öğrencileri, Koca Seyfullah ve  Özbey Camii'sinde gönüllü olarak camii temizliği yaptılar. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü için hazırladığımız çevrimiçi programa Hafız, Mevlithan, Özel Eğitim Öğrencisi olan Arda Yiğit ESKİ'yi programımıza konuk ettik. Eğitim ve sosyal hayatta özel gereksinimli bireylerin yaşamış olduğu ve tanıklık edinilen durumlar konuşuldu.
Dönemin sonuna gelinirken final sınavları öncesi motivasyon çalışması gerçekleştirildi. Dönemin son günlerinde ve derslerinde öğrencilerimiz canlı müzik dinletisi gerçekleştirildi. Dönemin yoğunluğu ve yorgunluğunu bir nebze de olsun hafifletme imkânı buldular.

Son Güncelleme Tarihi: 19 Mart 2024, Salı