GENEL BİLGİLER

Şaphane Meslek Yüksekokulu Dumlupınar Üniversitesi’ne bağlı olarak Yükseköğretim Yürütme Kurulu’nun 14.02.1994 tarih ve 94.5.332 sayılı kararı ile açılmıştır.1994-1995 öğretim yılında Kaynakçılık ve Elektrik programları ile eğitim ve öğretime başlamıştır. 1995-1996 yılında da bu programlara muhasebe programı da ilave edilmiştir. Yeterli öğretim elemanının olmayışı, çevrede sanayi tesislerinin ve Yüksekokul’daki atölye ve teknik donanımın yetersiz olması nedeniyle 1995-1996 öğretim yılında Kaynakçılık programına,  2001-2002 öğretim yılında Elektrik Programlarına yeni öğrenci kaydı yapılmamıştır.

Açılışından günümüze kadar Kaynakçılık Programı,  Elektrik Programı, Bilgisayarlı Muhasebe ve Vergi Uygulama Programı, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Programı, İşletme Yönetimi Programı, Büro Yönetimi ve Sekreterlik Programı, Bankacılık ve Sigortacılık, Yerel Yönetimler, Lojistik ve Halkla İlişkiler Programından olmak üzere 3000'in üzerinde öğrenci mezun olmuştur. Meslek Yüksekokulumuzda halen 800 kayıtlı öğrenci bulunmakla birlikte, eğitim-öğretime devam eden aktif öğrenci sayısı 602'dir.

Yükseköğretim Kurulu Yürütme Kurulu toplantısında 2547 sayılı Kanun’ un  2880 sayılı Kanunla değişik 7/d-2, 7/h maddeleri uyarınca  Yüksekokul bünyesinde İşletme Normal Öğretim Programı, aynı kanunun aynı maddeleri ve  3843 sayılı kanunun 4. maddesi uyarınca 2005-2006 Eğitim-Öğretim yılında ise İşletme (İÖ) ve Büro Yönetimi ve Sekreterlik (NÖ), 2007-2008 Eğitim-Öğretim yılında ise Büro Yönetimi ve Sekreterlik (İ.Ö.), 2008-2009 Eğitim-Öğretim yılında ise Bankacılık ve Sigortacılık (N.Ö.) Programlarına yeni öğrenci kayıtları yapılmıştır. 2009-2010 Eğitim-Öğretim yılında ise Bankacılık ve Sigortacılık (İ.Ö.) Programına, 2011-2012 Eğitim-Öğretim yılında da Lojistik ve Yerel Yönetimler (N.Ö.-İ.Ö.) programlarına öğrenci alımı yapılmıştır. 2014-2015 Eğitim Öğretim yılında Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programına (N.Ö.) öğrenci alımı yapılmıştır. Bu yıl Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Programını-Hukuk Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Programına dönüştürerek 2017-2018 Eğitim Öğretim yılından itibaren 40 Normal Öğretim ve 40 İkinci Öğretim Programı olmak üzere toplam 80 kontenjanı ile yeni öğrencilerini beklemektedir. Ayrıca 2014-2015 Eğitim Öğretim yılı öğrenci alımına başlayan Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programımıza İkinci Öğretim Programı da 2017-2018 Eğitim Öğretim yılında açılmış olup 40 öğrenci kontenjanı ile yeni öğrencilerini beklemektedir.

Meslek Yüksekokulumuzda İkinci Öğretim Programları, Halkla İlişkiler ve Tanıtım ve Hukuk Büro Yönetimi ve Sekreterliği Programlarında sürdürülmektedir ve toplam öğrenci kontenjanımız 375'dir.

İlçemiz bünyesinde 2016-2017 eğitim-öğretim yılından itibaren kullanılmaya başlanılan, TOKİ'ye ait 2. etap konutlarında bulunan yeni binalarda faaliyet gösterecek olan KYK İslamoğlu Kız Öğrenci Yurtları; Şaphane Meslek Yüksekokulumuz öğrencilerinin barınma ihtiyacını 5 yıldızlı otel konforuyla karşılayabilecek düzeydedir.

Aşağıda İdari Alanları ve Eğitim Alanları belirtilen hizmet binamıza ek olarak daha önce İlköğretim okulu olarak kullanılan ve kullanım dışı bırakılan okul binası Şaphane Belediyesi Başkanlığının öncülüğünde ve büyük bir kısmı bu Belediye tarafından yapılan, Şaphane Dostel A.Ş. ve hayırsever kişilerin de katkısıyla restorasyonu bitirilerek; 2004-2005 eğitim öğretim yılı başında; hizmete açılmış ve yeni yapılan ek hizmet binası 30/04/2008 tarihinde  hizmete açılmıştır. Eğitim her iki hizmet binasında da sürdürülmektedir.

Sosyal ve kültürel amaçlı toplantı ve gösterileri için Okulumuz hizmet binasında 210m2’lik bir Konferans Salonumuz ve ayrıca yeni hizmet binamızda 25 m2’lik bir toplantı salonumuz mevcuttur. Bunun dışında Şaphane Belediyesine ait sinema salonundan her zaman faydalanmak suretiyle öğrenciler ihtiyaçlarını gidermektedirler.

Şu an itibariyle Meslek Yüksekokulumuzda mevcut olan programlar;

• Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı