GENEL BİLGİLER

Şaphane Meslek Yüksekokulu Dumlupınar Üniversitesi’ne bağlı olarak Yükseköğretim Yürütme Kurulu’nun 14.02.1994 tarih ve 94.5.332 sayılı kararı ile açılmıştır.1994-1995 öğretim yılında Kaynakçılık ve Elektrik programları ile eğitim ve öğretime başlamıştır. 1995-1996 yılında da bu programlara muhasebe programı da ilave edilmiştir. Yeterli öğretim elemanının olmayışı, çevrede sanayi tesislerinin ve Yüksekokul’daki atölye ve teknik donanımın yetersiz olması nedeniyle 1995-1996 öğretim yılında Kaynakçılık programına,  2001-2002 öğretim yılında Elektrik Programlarına yeni öğrenci kaydı yapılmamıştır.

Açılışından günümüze kadar Kaynakçılık Programı,  Elektrik Programı, Bilgisayarlı Muhasebe ve Vergi Uygulama Programı, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Programı, İşletme Yönetimi Programı, Büro Yönetimi ve Sekreterlik Programı, Bankacılık ve Sigortacılık, Yerel Yönetimler, Lojistik, Menkul Kıymetler ve Sermaye Piyasaları, Halkla İlişkiler, Hukuk Büro Yönetimi ve Sekreterliği, Sosyal Hizmetler ve Acil Durum ve Afet Yönetimi Programından olmak üzere 4000'in üzerinde öğrenci mezun olmuştur. Meslek Yüksekokulumuzda halen 510 kayıtlı öğrenci bulunmakla birlikte, eğitim-öğretime devam eden aktif öğrenci sayısı 370'tir.

YÖK tarafından her yıl Bankacılık ve Sigortacılık programına 22, Acil Durum ve Afet Yönetimi  programına 57, Sosyal Hizmetler programına 62 ve Hukuk Büro Yönetimi ve Sekreterliği programına 52 kontenjan verilmektedir.

İlçemiz bünyesinde 2016-2017 eğitim-öğretim yılından itibaren kullanılmaya başlanılan, TOKİ'ye ait 2. etap konutlarında bulunan yeni binalarda faaliyet gösteren KYK İslamoğlu Kız Öğrenci Yurtları; Şaphane Meslek Yüksekokulumuz öğrencilerinin barınma ihtiyacını 5 yıldızlı otel konforuyla karşılayabilecek düzeydedir.

Aşağıda İdari Alanları ve Eğitim Alanları belirtilen hizmet binamıza ek olarak daha önce İlköğretim okulu olarak kullanılan ve kullanım dışı bırakılan okul binası Şaphane Belediyesi Başkanlığının öncülüğünde ve büyük bir kısmı bu Belediye tarafından yapılan, Şaphane Dostel A.Ş. ve hayırsever kişilerin de katkısıyla restorasyonu bitirilerek; 2004-2005 eğitim öğretim yılı başında; hizmete açılmış ve yeni yapılan ek hizmet binası 30/04/2008 tarihinde  hizmete açılmıştır. Eğitim her iki hizmet binasında da sürdürülmektedir.

Okulumuz kampüsünde 1 çim futbol sahası, 1 basketbol/voleybol sahası, 2 adet genç ofis salonu ve 4 dönümlük alana sahip hobi bahçesi bulunmaktadır.

Sosyal ve kültürel amaçlı toplantı ve gösterileri için Okulumuz hizmet binasında 210m2’lik bir Konferans Salonumuz ve ayrıca yeni hizmet binamızda 25 m2’lik bir toplantı salonumuz mevcuttur. Bunun dışında öğrencilerimiz MEB'e ait kapalı spor salonu ve Şaphane Belediyesine ait sinema salonundan her zaman faydalanmaktadır.

Şu an itibariyle Meslek Yüksekokulumuzda mevcut olan programlar;

• Acil Durum ve Afet Yönetimi Programı