Aday öğrenciler tanıtım sayfası...

İsteğe bağlı yabancı dil hazırlık sınıfı uygulamasına ilişkin bilgiler:

Üniversitemizde zorunlu hazırlık sınıfı bulunan bölümler dışında öğrenciler isteğe bağlı yabancı dil hazırlık sınıfına katılabilirler. Hazırlık sınıfına katılmak isteyen öğrenciler e-devletten kayıt yaparken başvuru yapmaları gerekmektedir. Başvurular kontenjanlara göre değerlendirilerek Yabancı Diller Yüksekokulu sitesinde ilan edilir. Hazırlık sınıfına kabul edilen öğrenciler Kütahya Yabancı Diller Yüksekokulunda ders alarak bir yıllık eğitimi tamamlarlar. Öğrenciler eğitimin başarılı ya da başarısızlık durumuna bakılmaksızın bir yılsonunda kendi bölümlerine devam ederler. Öğrenciler bu hazırlık eğitimini yarıda bırakıp kendi bölümlerine geçemezler. Ayrıntılı bilgi için tıklayınız…

Öğrencilerin stajlarına ilişkin bilgiler:

Okulumuza kayıt yaptıran tüm öğrenciler mezun olabilmek için her sınıf sonunda 15’er gün olmak üzere toplam 30 gün staj yapmaları gerekmektedir. Öğrenciler stajlarını ister ayrı ayrı 15’er gün ya da ikisini birlikte ikinci sınıf sonunda 30 gün olarak yapabilir. Ayrıca öğrenciler staj yapacakları yerleri ayarlamaları ile birlikte okuduğu bölümleriyle alakalı kamu kurum kuruluşlarında stajlarını yaparlar.

Mesleğin gerektirdiği kıyafet ve donanım malzemelerine ilişkin bilgiler:

Okulumuzda mevcut bulunan programlarda herhangi bir mesleki kıyafet veya donanım gerekliliği yoktur.

Ders uygulamalarında kullanılacak sarf malzeme, araç ve gereç gideri; sınav, materyal ve eğitim öğretim hizmeti karşılığı öğretim giderlerine ilişkin bilgiler:

Okulumuzda mevcut bulunan programlarda öğrencilerimizin herhangi bir sarf malzemesi, araç ve gereç almasına gerek yoktur. Ayrıca öğrencilerimiz sınav, materyal ve eğitim öğretim hizmeti karşılığı öğretim giderleri ile yükümlü değillerdir.

Programın içeriği, fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokulunun bulunduğu yerleşke/kampüse ilişkin bilgiler:

Şaphane Meslek Yüksekokulu yerleşkesi Şaphane ilçesinin merkezinde olup tek yerleşke olarak hizmet vermektedir. Yerleşke içerisinde kantin, yemekhane, voleybol/basketbol sahası, futbol halı sahası, konferans salonu, bilgisayar laboratuvarı bulunmaktadır.

Kısmi zamanlı öğrenci olarak çalışabilme imkânlarına ilişkin bilgiler:

Üniversitemiz Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığının Meslek Yüksekokulumuza izin verdiği kontenjan doğrultusunda, başarılı ve gelir düzeyi düşük olan öğrencilerimize kısmi zamanlı çalışma imkanı verilmektedir.

Okulumuzda bulunan mevcut programlar:

Hukuk Büro Yönetimi ve Sekreterliği Programı

Sosyal Hizmetler Programı

Bankacılık ve Sigortacılık Programı

Acil Durum ve Afet Yönetimi Programı

Çocuk Gelişimi Programı

Son Güncelleme Tarihi: 27 Temmuz 2021, Salı