Sigortacılık ve Risk Yönetimi Alanında Kariyer Buluşması Gerçekleştirildi(2526)

Kariyer haftası kapsamında okulumuz tarafından düzenlenen “Sigortacılık ve Risk Yönetimi Alanında Kariyer Buluşması” etkinliği, 13 Mayıs 2026 Çarşamba günü saat 11.30’da Şaphane Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Etkinliğe konuşmacı olarak Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Sigortacılık ve Risk Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nilüfer Dalkılıç katıldı. Prof. Dr. Dalkılıç, öğrencilerimize sigortacılık sektörü, risk yönetimi süreçleri, mesleki gelişim imkânları ve alandaki kariyer fırsatları hakkında kapsamlı bir sunum gerçekleştirdi.

Sunumda sigortacılık ve risk yönetimi alanının günümüzdeki önemi, sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli insan kaynağı, mezunların istihdam alanları ve kariyer planlamasında dikkat edilmesi gereken hususlar ele alındı. Ayrıca afetlerde risk yönetiminin önemi, afetlere karşı sigortalamanın bireyler, kurumlar ve toplum açısından sağladığı güvence ile sigorta bilincinin artırılmasının gerekliliği üzerinde duruldu.

Etkinlik kapsamında öğrencilerimize SEGEM sınavı hakkında da bilgi verildi. Sigortacılık alanında çalışmak isteyen öğrenciler için önemli bir mesleki yeterlilik süreci olan SEGEM sınavına ilişkin açıklamalarda bulunularak, öğrencilerin kariyer planlamalarında bu sürecin önemi vurgulandı.

Öğrenciler, etkinlik sayesinde sigortacılık ve risk yönetimi alanına ilişkin akademik ve mesleki bilgiler edinme fırsatı bulurken, sektöre yönelik kariyer hedeflerini şekillendirme konusunda önemli kazanımlar elde etti.

Etkinlik sonunda katılımcı öğrencilerimize katılım belgesi verildi. Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Canan Armağan, Şaphane Meslek Yüksekokulu olarak öğrencilerimizin mesleki farkındalıklarını artırmaya, sektörle akademik bilgiyi buluşturan etkinlikler düzenlemeye devam edeceklerini söyledi. (13.05.2026)

Son Güncelleme Tarihi: 21 Mayıs 2026, Perşembe
34