Okulumuz Sosyal Hizmet ve Danışmanlık Bölümünün Etkinlikleri (2223)

Sosyal Hizmet ve Danışmanlık Bölümü, “Çevrimiçi Tanışma Programı” gerçekleştirdi. Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Salih KALKAN, 1. ve 2. sınıfa devam öğrencilerimiz ile mezun öğrencilerimiz birbirleriyle tanışma fırsatı buldu. İlçemiz Şaphane ve Okulumuz Şaphane Meslek Yüksekokulu ile ilgili bilgiler verildi. Uzun ve keyifli bir program gerçekleştirildi. Bölüm Başkanının okulumuza yeni katılan ve mevcut öğrencilerimize başarı temennileri ile program sona erdi.

Sosyal Hizmet ve Danışmanlık Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Salih KALKAN, Sosyal Hizmetler Programı 1. ve 2. sınıf öğrencilerine yönelik okulumuz konferans salonunda uyum eğitim gerçekleştirdi. Program, Şaphane MYO’nun iş ve işlemleri, eğitim öğretim hizmetleri ve 2. sınıf öğrencilerinin geçmiş dönemlerdeki etkinlikleri ve staj tecrübelerini anlatması ile devam etti. Ardından yeni öğrencilerimizin okul ve bölüm hakkındaki düşünceleri alındı. İleride yapılacak etkinliklerin planlanması ve öğrencilerin birbiri ile tanışması adına verimli bir program gerçekleştirildi.

“Camii Hayatın İçinde, Hayat Caminin İçinde” teması ile Camiiler ve Din Görevlileri Haftası (1 Ekim – 7 Ekim) Münasebeti ile Şaphane İlçe Müftülüğü, İlçe Müftümüz ve Personeli, Koca Seyfullah Camii; Okulumuz Sosyal Hizmetler 1. sınıf öğrencileri tarafından ziyaret edildi. Yine öğrencilerimiz tarafından Koca Seyfullah Camii çevresinde temizlik yapıldı.

Yine Ekim Ayı içerisinde; Hayvanları Koruma Günü, Yangından Korunma(İtfaiye Haftası), Dünya Yaşlılar Günü ve Dünya Çocuk Günü kapsamında birçok etkinlik gerçekleştirildi.

Sokakta yaşayan hayvanların barınakları, yemlikleri kontrol edilip eksikler giderildi beslenmeleri için mamalar bırakıldı. İtfaiye haftasında, İtfaiye ile ilgili “İşaret Levhaları” materyalleri ile farkındalık çalışmaları gerçekleştirildi. Yaşlılar günü vesilesi ile ilçemizde bulunan engelli bakım merkezi ziyaret edilip yaşlı ve engelli vatandaşlarımız ziyaret edildi. Keyifli sohbetler eşliğinde çeşitli ikramlarda bulunuldu. Son olarak Dünya Çocuk Günü kapsamında Şaphane Anaokulu’nda oyun etkinliği düzenleyip Üniversite öğrencilerimiz ile anaokulu öğrencileri keyifli anlar yaşadılar.

Son Güncelleme Tarihi: 19 Mart 2024, Salı