Okulumuzda Şiddet ve İnsan Hakları Paneli Düzenlendi...

6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine dair kanun ve kadına yönelik şiddetle mücadele IV. Ulusal Eylem Planı kapsamında Şaphane Meslek Yüksekokulu Sosyal Hizmetler Programı “Şiddet ve İnsan Hakları” konulu panel düzenledi.

Siddet ve Insan Haklari Panel'inin açılış konuşmasını Kaymakam Burhanettin YAVAŞI gerceklestirdi. Konuşmasında, "Ülkemizde yaşanan şiddet olayları bizleri cok üzmektedir. Devletimizin bu konu üzerinde geliştirdiği ve uyguladığı mevzuat ve politikalar  yoğun bir sekilde devam etmektedir. İlçemizde şiddetin her türlüsüne yönelik mücadelemiz ve bilinçlendirme çalışmalarımız devam etmektedir. Gerek kurullar gerekse farkındalık çalışmalarımız devam etmektedir. Bu anlamlı programı icra eden Basta   Meslek yüksekokulu müdürümüze, hocalarımıza ve öğrencilerimize tesekkur ederim, basarili  bir program olmasını dilerim" şeklinde konuşmalarını gerçekleştirdi.

Panele, Şaphane Kaymakamlığı başta olmak üzere birçok kurum amiri ve personeli katıldı. Panel, Simav Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğünde görevli sosyal çalışmacı Ayşe ÜRE ve psikolojik danışman Mustafa ÖZKAYA’nın “Kadına Yönelik Şiddet, Erken Yaşta ve Zorla Evliliklerle Mücadele” konulu sunumu ile başladı. İkinci oturumda ise Şaphane Meslek Yüksekokulu, Sosyal Hizmetler ve Danışmanlık Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Salih KALKAN tarafından “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele IV. Ulusal Eylem Planı” adlı sunum gerçekleştirildi. Akabinde üniversite öğrencileri tarafından “Şiddete Dur De” adlı tiyatro gösterimi ve görsel materyallerle kadına yönelik şiddeti önleme farkındalık çalışması yapıldı.

Panel, Şaphane İlçe Jandarma Komutanlığı, İlçe Emniyet Amirliği ve İlçe Müftülüğünün sunumlarıyla devam etti. Gerçekleşen sunumlarda kolluk kuvvetlerinin şiddete karşı adli ve idari yaptırımları ve şiddetle mücadele uygulamaları hakkında bilgi verilirken, ayrıca KADES uygulaması ve örnek vakalar üzerinde sunum gerçekleşti.

Şaphane İlçe Müftüsü Salim ÜZÜLMEZ, “şiddet değil merhamet” temalı sunum gerçekleştirdi. ÜZÜLMEZ, sunumunda şiddetin tüm boyutlarına değinerek ayet-i kerimeler ve hadis-i şerifler ışığında, aile, kadın, erkek ve tüm canlılar ekseninde şiddet olgusunu işledi.

Panelin çevrimiçi oturumunda ise Manisa Celal Bayar Üniversitesi Sosyal hizmetler Bölümünde görev yapan Öğr. Gör. Dr. Elif BAŞ sunumunu gerçekleştirdi. BAŞ, şiddet kavramının insanlık tarihi ve literatürde işleniş biçimlerine değinerek tüm boyutlarını kapsayan ve kadına yönelik şiddet araştırmalarına, araştırma sonuçları hakkında geniş perspektifte bir bakış acısı ile sunumunu gerçekleştirdi.

Şiddet ve İnsan Hakları konulu Panel, Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Murat ÖZALP’ın kapanış konuşmaları ile sona erdi.

Son Güncelleme Tarihi: 19 Mart 2024, Salı