Öğrencilerimizden Şaphane Pazar Tezgahı...

Meslek Yüksekokulumuz, Sosyal Hizmet ve Danışmanlık Bölümü ve öÄŸrencilerinin organize ettiÄŸi 12-18 Aralık “Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası” ÇeÅŸitli etkinliklerle kutlandı. ÖÄŸrencilerin hazırlamış olduÄŸu afiÅŸ ve broÅŸürler farkındalık oluÅŸturmak amacıyla okulumuz duyuru panolarına asılırken “Sosyal Hizmetler Tezgahimizda Åžifalı Lezzetler” temalı Åžaphane Pazaryerinde pazar tezgahı kuruldu. Tezgah, okulumuz akademik-idari personelleri, öÄŸrenciler ve misafirler tarafından yoÄŸun ilgi gördü. Gün boyunca devam eden pazar satışı ile öÄŸrencilerin kütüphane oluÅŸturma ve kültürel geziler için maddi kaynaklar saÄŸlanmış oldu. Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası ile ilgili açıklama yapan ÖÄŸr. Gör. Salih KALKAN ÅŸu hususları dile getirdi:

“Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası, her yılın 12-18 Aralık tarihleri arasında kutlanır. Amaç, tüketimin arttırılması ve tüketimde yerli mallarının tercih edilmesinin saÄŸlanmasıdır. Ayrıca insanların parasını, eÅŸyasını ve zamanını tutumlu kullanması hedeflenir.” Üniversitemizde ve ilçemizde yapılan etkinliklerde gençler ve yetiÅŸkinler yerli malı kullanımına özendirildi. Yerli Malı Haftası, etkinliÄŸi gün boyu pazar ürünleri satışı ve farkındalık çalışmaları ile kutlandı.

Etkinlik sonunda Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Murat Özalp, etkinlikte öÄŸrencilerimizi yalnız bırakmayan cesaretlendiren ve destek çıkan baÅŸta Åžaphane Kaymakamı Burhanettin YavaÅŸi, Belediye BaÅŸkanı Rasim DaÅŸhan ve Ä°lçe Müftüsü  Salim Üzülmez'e  teÅŸekkürlerini sundular.

 

Son Güncelleme Tarihi: 19 Mart 2024, Salı