Meslek Yüksekokulumuz 2014-2015 Mezuniyet Töreninden

ŞAPHANE MYO’DA MEZUNİYET ÇOŞKUSU

Şaphane Meslek Yüksekokulu’nun Mezuniyet Töreni Yüksekokul bahçesinde gerçekleştirildi. Dumlupınar Üniversitesi Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Remzi Gören ve Diş Hekimliği Fakültesi Dekanımız Sayın Prof. Dr. Asım Olgun’un katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Açılış konuşmasında Meslek Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. M. Faruk Ebeoğlugil düşüncelerini şu şekilde dile getirdi: “Şaphane Meslek Yüksekokulu olarak, dünyada ve Türkiye’de yaşanan söz konusu değişimi yakından takip ediyor ve öğrencilerimizi, bilgi çağının imkânlarını iyi şekilde kullanan, değer üreten, temel insan hak ve hürriyetlerine saygılı, demokrasimizin gelişmesine katkı sağlayan, yeniliklere açık, çalışma yaşamı açısından son derece önemli olan iş sağlığı ve güvenliği konularında bilgili, çalışkan, dürüst ve ahlaklı bireyler olarak yetiştiriyoruz. Modern bilimin ışığında, çağın gereklerine uygun olarak ve tarihsel süreç içerisinde edindiğimiz değerlere sahip çıkarak yetiştirdiğimiz öğrencilerimizin, Türkiye’nin dünya üzerinde güçlü bir ülke olma hedefine katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Değerli veliler, evlatlarınızı burada eğitmeye ve devletimizin bizlere sağladığı imkânları onlar için sonuna kadar kullanmaya devam edeceğiz. Sevgili gençler, sizlerden beklentimiz ülkenizi sevmeniz, birbirinizi sevmeniz, bizleri sevmeniz ve ahlaklı, çalışkan, çağdaş birer yetişkin olarak ülkenize hizmet etmenizdir. Sizlere şu sözlerimle veda ediyorum; hepiniz Allaha emanet olun, yolunuz ve bahtınız açık olsun.  Son olarak memleketlerinden kalkıp Şaphane’ye gelen değerli velilerimizi ve öğrencilerimizi mezuniyetlerinden dolayı tebrik ediyor, vatanımıza, milletimize hayırlı olmasını temenni ediyor ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören konuşmasında: “Öğrencilerimize, üniversitemizde sıcak bir aile ortamında eğitim verdik. Şimdi bu güzel aile ortamından eğitimlerini tamamlamış bir şekilde uğurluyoruz. Üniversitemizden mezun olan gençlerimizin hayatlarında başarılı olmalarını, ideallerine ulaşmalarını diliyorum. Ailelerini böyle güzel gençler yetiştirdikleri için kutluyorum. Gençler, sahip olduğunuz mesleğin kadrini, kıymetini bilin; diplomaya değer verecek sizlersiniz. Diplomanıza; bilginizle, mesleğinizle, fikrinizle değer katacaksınız. Çalışmaz, üretmez diplomanıza değer katmazsanız; diplomanız kâğıt parçası olarak kalır” dedi.

Mezun öğrenciler adına Şaphane MYO 2014-2015 Akademik Yılı Birincisi Emine Soyaslan konuşma yaptı. Soyaslan konuşmasında, kendisine ciddi emek verdiklerine inandığı Şaphane Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlilerine ve türlü zorluklar içinde kendisini okutan ailesine teşekkür etti.

Törene Şaphane Kaymakamı Sayın Asım Solak, Garnizon Komutanı Mustafa Arıkan, Belediye Başkanı Rasim Daşhan, Daire Amirleri, Mühendislik Fakültesi Öğr. Üyesi Yrd. Doç. Dr. Rasim Ceylantekin, SKS Şube Müdürü İlyas Akar ve Şaphane Halkı katılırken, yoğun ilgi dikkatlerden kaçmadı.

Tören sonunda geleneksel mezuniyet pilavı ikram edildi ve Kep töreni sonrasında fırlatılan havai fişekler coşkulu anlar yaşanmasına vesile oldu.

Daha fazla fotoğraf için facebook sayfamızı ziyaret ediniz.

Son Güncelleme Tarihi: 28 Temmuz 2016, Perşembe