Meslek Yüksekokulumuza-ek Kampüs Alanı ve Ek Bina Tahsis Edildi

Meslek Yüksekokulumuza-Ek Kampüs Alanı ve Ek Bina Tahsis Edildi

Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Şaphane Meslek Yüksekokulu'na, 600 metrekare kapalı alanı bulunan 3 katlı bina ile 5 bin 300 metre kare de açık alanı bulunan arazinin tahsisi yapıldı. 

Şaphane İlçesi Türegün Mahallesi'nde bulunan, daha önce (FETÖ/PDY) terör yapılanmasına ait olduğu için hazine tarafından el konulan 3 katlı bina ve 5 bin 300 metre kare arazinin devri Şaphane Meslek Yüksekokulumuza yapıldı.
Devir teslim töreninde açıklama yapan AK Parti Kütahya Milletvekili Mustafa Şükrü Nazlı, "Daha önce (FETÖ/PDY) örgütü tarafından yurt olarak kullanılan ve hazineye devredilen yeri şu anda üniversitemize tahsis ediyoruz. Şaphanemizde öğrenci sayısından dolayı yer sıkıntımız vardı. Böylece bu sıkıntımızı çözmüş olduk. Binayı gezdik gördük, kullanım itibariyle Yüksek Okulumuzun ihtiyaçlarını karşılayacak durumda. Gerekli tadilatlar yapıldıktan sonra milletin malını tekrar millete tahsis etmiş oluyoruz, bunun heyecanını yaşıyoruz. Meslek Yüksek Okulu İdaremiz burada 15 Temmuz Köşesi yapmayı düşündüklerini söylediler. Bu da son derece anlamlı bir mesaj olur. 15 Temmuz tarihi hiçbir zaman unutmayacağımız ve unutturmayacağımız bir tarihtir. Bu çalışma bu anlamda oldukça güzel olacaktır" dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören, “ Güzel bir kampüs alanı ve eğitim binası yapmak için gerekli çalışmaları Yapı İşleri Daire Başkanlığınca başlattık. İnşallah Şaphanemize yeni bir kampüs ve eğitim öğretim binası kazandırmış olacağız” dedi.

Dumlupınar Üniversitesi Şaphane Meslek Yüksek Okulu Müdürü Hüseyin Feyyaz Ebeoğlugil yaptığı açıklamada, "Meslek Yüksek Okulumuza bu binanın ve arazinin kazandırılmasında emeği olan başta Maliye Bakanlığımıza, Milletvekillerimize, Sayın Valimize, AK Parti İl ve İlçe Başkanımıza, Şaphane Belediye Başkanımıza ve özellikle tüm çalışmalarımızda bizlere önemli bir güç ve destek veren Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören’e, Üniversite Senatomuza ve Eski Şaphane Kaymakamı Sayın Asım Solak bey’e teşekkür ediyorum'' diye konuştu.

Daha sonra Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir adına Şaphane Kaymakam Vekili ve Simav Kaymakamı Türker Çağatay Halim Rektör Prof. Dr. Remzi Gören’e tahsis belgesini taktim etti ve AK Parti Kütahya Milletvekili Mustafa Şükrü Nazlı (DPÜ) Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören'e binanın anahtarını teslim etti.

Düzenlenen devir teslim törenine AK Parti Kütahya Milletvekili Mustafa Şükrü Nazlı, Şaphane Kaymakam Vekili ve Simav Kaymakamı Türker Çağatay Halim, (DPÜ) Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Remzi Gören, Şaphane Belediye Başkanı Rasim Daşhan, Siyasi Parti Başkanları, Şaphane Yüksek Okulu Müdürü Hüseyin Feyyaz Ebeoğlugil ve kurum amirleri katıldı.

27 Şubat 2018, Salı / 1770 defa okundu.