Meslek Yüksekokulumuzdan Görüntüler “Çanakkale Şehidi Hasan Oğlu Ahmet Konferans Salonumuz“

GENEL BİLGİLER

Bu tanıtım kataloğu, yüksekokulumuz hakkında genel bir kanaat oluşturmak amacıyla, özellikle yüksekokulumuza yeni yerleşecek olan öğrenci adaylarımız için hazırlanmıştır. Daha detaylı bilgi almak isteyenler internet sayfamızdan gerekli bilgilere ulaşabilirler.

Sektörün İhtiyacı Olan Mesleki Programlar

1. Hukuk Büro Yönetimi ve Sekreterliği Programı: Türkiye’de 3.’sü olan bu program İstanbul ve Ankara’dan sonra Dumlupınar Üniversitesi Şaphane Meslek Yüksekokulu bünyesinde öğrenci alarak sektörün önemli bir ihtiyacını mezun ettiği öğrencileri sayesinde giderecektir. Mezunların Hukuk Bürolarında kolaylıkla istihdam edilebilmesi için güçlü bir ders içeriği oluşturulmuştur.

2. Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı: Öğrencileri tarafından okul gazetesi çıkarabilecek kalitede bir eğitimin verildiği bu program mezunlarına mesleki donanımı en iyi şekilde sağlamaktadır.

3. Bankacılık ve Sigortacılık Programı: Mikroprosesör firması ile Dumlupınar Üniversitesi arasında gerçekleştirilen protokol kapsamında, Üniversite-Sanayi İşbirliği çerçevesinde öğrencilerine sigorta acenteleri müşteri takip programını öğretip, aldıkları sertifika ile özellikle sigorta acentelerinde kolayca istihdamlarına katkı sağlayan Türkiye’deki birkaç Programdan biridir.

4. Yerel Yönetimler Programı: Türkiye’de artarak talep gören ilgili program birçok mezununun yerel yönetimler bünyelerinde istihdam edilmesini sağlamıştır.

Güçlü Akademik Kadro

Öğretim kadromuzu doktora mezunu, doktorasına yapan, yüksek lisans mezunu ve yüksek lisansını yapan; sürekli çalışan, gerek akademik çalışmalarla ve gerekse güncel kurslarla kendini yenileyen zengin ve güçlü bir öğretim elemanı ekibi oluşturmaktadır. Öğretim elemanlarımız ulusal ve uluslararası hakemli dergilerde yayınlanan makalelere, ulusal ve uluslararası sempozyumlarda sunulan bildirilere sahiptirler.

Üstün Dikey Geçiş Sınavı (DGS)  Başarısı

Dikey Geçiş Sınavında Türkiye 20.’si çıkararak ODTÜ İşletme Bölümüne öğrenci yerleştiren Yüksekokulumuz, Dikey Geçiş Sınavı başarı yüzdesinde de iddialı bir konumdadır. Lisans Yerleştirme Sınavı ile 4 yıllık fakültelere yerleşemeyen öğrencilerimiz Dikey Geçiş Sınavı ile 4 yıllık fakültelere geçme imkânı bulmaktadır. Öğrencilerimiz DGS’ye yönlendirilerek, Meslek Yüksekokulumuzda ortalama DGS sonuçlarına göre sınava giren öğrencilerimizin yaklaşık % 10’luk kısmı sınavı kazanmış ve 4 yıllık düzeyde eğitim veren fakülte ve yüksekokullara kayıtlarını yaptırmıştır.

Zengin Fiziksel Olanaklar

Yüksekokulumuz 3 hizmet binasında 8 derslik, 3 bilgisayar laboratuarı ve 1 konferans salonu ile birlikte öğrencilerimizin hizmetindedir. Yüksekokulumuz eğitim salonlarımızın tamamında bilgisayar ve projeksiyon cihazı ve bunlara ilave amfilerimizde ses sistemi de bulunmaktadır. Teknolojinin bizlere sunduğu en son imkânlar kullanılarak öğrencilerimiz çağın gerekleri doğrultusunda yetiştirilmektedir. Yüksekokulumuzda zengin içeriğe sahip bir kütüphane de bulunmaktadır. Kampüs alanımızda öğrencilerimizin sportif faaliyetlerini gerçekleştirdikleri ortak kullanımlı basketbol ve voleybol sahası mevcuttur. Ayrıca öğrencilerin uygun fiyatlardan yararlanabildiği Belediye’ye ait halı saha da mevcuttur.

Sosyal, Sportif, Mesleki ve Kültürel Aktivitelerimiz

Meslek Yüksekokulumuzda öğrencilerimize kaliteli eğitim ve öğretim verebilmenin gayreti yanı sıra, voleybol, basketbol, futbol ve masa tenisi turnuvaları düzenleyerek sportif faaliyetlerimizi gerçekleştiriyoruz. Öğrencilerimizin mesleki donanımlarını geliştirebilmek için mesleki geziler ve seminerler düzenliyoruz. Yine meslek yüksekokulumuzda kültürel ve sosyal donanımın günümüzdeki önemini iyi bildiğimiz için sinema, tiyatro, şiir dinletisi v.b. akitivitelerle yalnızca mesleki donanımlı değil, sosyal ve kültürel donanımı yüksek bireyler yetiştirmek için çalışıyoruz.

Doğayla İç İçe Bir Öğrencilik Hayatı

Akdağ’ın eteklerine kurulmuş olan Şaphane ilçesi, bizlere doğayla iç içe bir yaşam sunmaktadır. Her an kuş seslerini duyabileceğiniz bu şirin ilçe, geniş ormanlık alanlara sahiptir.

Alternatif ve Ekonomik Barınma Olanakları

İslamoğlu KYK Yurdu

Şaphane’de Kredi ve Yurtlar Kurumunun yurt olarak kullandığı eski binalar değiştirilerek, TOKİ tarafından yapılarak öğrencilerimizin kullanımına devredilen 300 kişi kapasiteli yeni yurt binaları ile neredeyse tüm 1. Sınıf öğrencilerimizin ihtiyacına karşılık verecek bir kapasiteye kavuşulmuştur ve yeni eğitim-öğretim döneminde 2. sınıf öğrencileri de barındıracak İslamoğlu  KYK Yurdu 2016-2017 eğitim-öğretim yılında kullanılmaya başlanılacaktır. OSYM tercih klavuzunda İslamoğlu KYK Kız Öğrenci yurdu bulunmaktadır.

Özel Yurt ve Apart Seçenekleri

Şaphane'de Milli Eğitim Bakanlığı onaylı özel yurtlar ve apartlar da ayrıca öğrencilerimizin ihtiyaçlarını karşılamaktadır.

Üniversitesimiz Tanıtım Videosuna Aşağıdaki Linkten Ulaşabilirsiniz.

Yeni tanıtım filmimiz

2016 yılı tanıtım filmimiz