Bankacılık ve Sigortacılık Programı

Ders İçerikleri ve Ders Planları için tıklayınız...

Bankacılık ve Sigortacılık Programı

Bankalar ve Sigortalar modern serbest piyasa ekonomilerinin en önemli finansal kuruluşlarıdır. Bu kurumlar kendi alanlarında çok sayıda hizmet sunmanın yanı sıra firmaların gereksinim duyduğu finansmanı sağlama dolayısı ile de sosyal fonksiyona sahiptirler.

Bankalar temel olarak mevduat toplayan ve kredi veren kuruluşlardır. Bunun yanı sıra, havale yapmak, teminat mektubu vermek, akreditif açmak ve dış ticaret finansmanı sağlamak, döviz işlemleri yapmak; portföy yönetmek gibi işleri de yaparlar. Günümüzde bankalar opsiyon, swap ve vadeli işlemler gibi işlemleri yapmaya başlamıştır. Bankalar yaptıkları işlere göre, ticaret, yatırım, kalkınma bankaları gibi farklı türlere de ayrılırlar. Küreselleşme sürecinde uluslararası bankacılığın da çok önemli rolü olduğunu biliyoruz. Bankacı bu işlemler hakkında bilgi ve uzmanlığa sahip olan meslek insanıdır.

Sigorta kurumları ise müşterilerine çok farklı alanlarda sigorta sağlarlar: günlük yaşamımızda, sağlık, hayat, trafik, deprem, tarım, doğal afet, kaza vs. gibi çok sayıda sigorta türü olduğunu biliyoruz. Sigorta şirketleri, reasürans uygulaması ile uluslararası düzeyde hiyerarşik bir düzen içinde çalıştıklarından uluslararası boyutları da sahiptirler. Sigortacı tüm sigorta işlem ve hizmetleri hakkında bilgi ve uzmanlığa sahip olan meslek insanıdır.

Programımızın amacı modern bankacılık ve sigortacılık seviyesini yakalamış, güncel uygulamaları bilen ve kendilerini sektöre hazırlamış bireyler yetiştirmektir.

Programımızın 65 Normal Öğretim öğrenci kontenjanı bulunmaktadır.

Bu Programı tercih edecek öğrencilerimize uygulamalı sigortacılık eğitimlerinin verilmesinin yanı sıra, sigorta acentlerinde yoğun bir şekilde kullanılan müşteri takip programı anlatılarak öğrencilerin mesleki donanımları desteklenmektedir. Bu çerçevede Mikro Prosesör Şirketi ile Üniversitemiz arasında protokol imzalanmış ve öğrencilerimize ilgili derslerde başarı kriterini sağlamaları şartıyla Sofis Ultimate Programı kullanıcısı olduğuna dair sertifika verilmektedir.

Protokol haberine aşağıdaki linkten ulaşılabilmektedir.

http://haber.dpu.edu.tr/tr/haber_oku/5645a97422e03/turkiyede-sigorta-sektorunde-ilk

Mezunların Dikey Geçiş ile Geçebilecekleri Lisans Programları

Aktüerya
Aktüerya Bilimleri
Bankacılık
Bankacılık ve Finans
Bankacılık ve Finansman
Bankacılık ve Sigortacılık
Ekonometri
Ekonomi
Ekonomi ve Finans
İktisat
İşletme
İşletme Enformatiği
İşletme-Ekonomi
Lojistik Yönetimi
Sermaye Piyasası
Sermaye Piyasası Denetim ve Derecelendirme
Sigortacılık
Sigortacılık ve Risk Yönetimi
Uluslararası Finans
Uluslararası İşletme
Uluslararası İşletmecilik
Uluslararası İşletmecilik ve Ticaret
Uluslararası Ticaret
Uluslararası Ticaret ve Finansman
Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik
Uluslararası Ticaret ve Lojistik

Son Güncelleme Tarihi: 28 Ekim 2020, Çarşamba