Etkinlik Günlerinin Ardından

Dumlupınar Üniversitesi Şaphane Meslek Yüksekokulu, Kariyer ve Etkinlik Haftası kapsamında bir dizi etkinlik yapıldı. Beş gün süren etkinlik Pazartesi günü saat 10:30 itibari ile Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Remzi GÖREN’in katılımıyla başladı.

Açılışa Şaphane Kaymakamı Sayın Asım SOLAK, Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Remzi GÖREN, Şaphane Belediyesi Başkanı Sayın Rasim DAŞHAN, Rektör Yardımcısı Sayın Prof. Dr. Şükrü ŞENTÜRK, Meslek Yüksekokul Müdürü Sayın Yrd. Doç. Dr. M. Faruk EBEOĞLUGİL ve diğer daire amirleri katıldı.

Açılışta Meslek Yüksekokul Konferans Salonumuza “Şaphaneli Çanakkale Şehitlerimizden Hasan Oğlu Ahmet” adı verildi.

Meslek Yüksekokul Müdürümüzün Kariyer ve Etkinlik Haftası açılış konuşmasından sonra açılış Kokteyli düzenlendi. Kariyer ve Etkinlik Haftası kapsamında günün ikinci konuşması saat 14:30 da Uşak Üniversitesi Eğitim Fakültesinden Yrd. Doç. Dr. Hafız BEK tarafından gerçekleştirildi. Sosyal fobi konusunu işleyen Hafız Bek okulumuz öğrencileri tarafından büyük ilgi gördü. Konuşma söyleşi tarzında devam etti. Rahatlama egzersiz metodları ve farklı sosyal korkular hakkında uygulamalı bilgilendirme yaptı. Konferans dinleyicilerden büyük ilgi gördü.

İkinci gün şiir dinletisi ile başladı. Cemile Balaban, Mert Demirol ve Eslem Ersen isimli öğrencilerimiz seslendirdikleri şiirlerle tüm dinleyenleri mest ettiler. Şiir etkinliğini Elif Okumuş isimli öğrencimizin Laz Kültürü hakkında yaptığı sunum ve horon gösterisi takip etti. Öğleden sonra ise Meslek Yüksekokulumuz Böl. Bşk./Öğr. Gör. Osman Çiğdem, staj ve iş hayatında dikkat edilmesi gerekenler hakkında bir sunum yaptı.

Üçüncü gün müzik ziyafetiyle başladı. Saime Adıyaman, Mikail Erdinç, Gamze Sevcan, Batuhan Gülboğa, Özgür Gültekin isimli öğrencilerimiz tarafından birbirinden güzel türküler seslendirildi. Öğleden sonra ise Denizbank Gediz Şubesi Müdürü Sayın İsmail Boran öğrencilerimize bankacılık uygulamaları ve püf noktaları hakkında önemli bilgiler verdi.

Dördüncü günü PTT Genel Müdürlüğü Kütahya Başmüdürü Sayın Ufuk Evirgen Lojistik öğrencilerine güncel dağıtım konularında bilgi ve tecrübelerini aktardı. Saat 14: 30’da program Şaphane Kaymakamı Sayın Asım Solak’ın öğrencilerimiz ile yaptığı söyleşi ile devam etti.

Kariyer ve Etkinlik haftası son gününde ise İŞKUR İş ve Meslek Danışmanı Sayın Serdar Çilenmez tarafından öğrencilerimize iş başvurusu, mülakat ve İşbaşında Eğitim programı hakkında detaylı bilgilendirmeler yapıldı. MYO Müdürlüğü tarafından kariyer günleri boyunca öğrencilerimize her akşam sinema gösterimleri, her gün dondurma ve çiğköfte ikramları yapıldı.

Kariyer ve Etkinlik haftası Cuma günü yaklaşık 150 öğrencinin katılımıyla Gediz Adnan Menderes Yaşam Park’ında yapılan piknik ile sona erdi.

 

18 Ekim 2016, Salı / 1232 defa okundu.