AB Sürecinde Türkiye’nin Kimlik Sorunları

Åžaphane MYO’da AB Sürecinde Türkiye’nin Kimlik Sorunları Konulu Konferans Düzenlendi

Åžaphane Meslek Yüksekokulu MüdürlüÄŸünce, "AB Sürecinde Türkiye’deki Kimlik Sorunları " konulu konferans düzenlendi.

Dumlupınar Üniversitesi Ä°ktisadi ve Ä°dari Bilimler Fakültesi Dekanı ÖÄŸretim Üyesi Prof. Dr. Hüsamettin Ä°naç tarafından verilen konferansa yoÄŸun ilgi gözlemlenirken; konferansa, Åžaphane Kaymakamı Sayın Asım Solak, Åžaphane Meslek Yüksekokulu Müdürü Sayın Yrd. Doç. Dr. M. Faruk EbeoÄŸlugil, Åžaphane Kamu Kurum ve KuruluÅŸlarının Daire Amirleri, Yüksekokul ve Lise öÄŸrencileri, MYO Personeli ve Lise ÖÄŸretmenleri ile Åžaphane halkı katıldı.

Türkiye'nin zengin kültürel deÄŸerleri, tarihsel bir perspektifle ele alınırken; medeniyetler tarihi, medeniyetlerin birbiriyle etkileÅŸimi, bazı önemli tarihi hadiseler eÅŸliÄŸinde anlatıldı. Özellikle AB’nin tarihi ve kimliÄŸi hakkında önemli bilgiler paylaÅŸan Ä°naç: ‘Türkiye’nin yaÅŸadığı kimlik sorununun kaynağındaki faktörler hakkında bilgi vererek, aslında kimlik sorunu olmadığını yalnızca kimliÄŸimiz ile ilgili farkındalığının oluÅŸması sorunu olduÄŸunun altını çizdi.’

Ä°naç ayrıca, ‘Türkiye eski Türkiye deÄŸildir ve hızlı bir deÄŸiÅŸim trendine girmiÅŸtir. Bu trendin sürdürülebilmesi için baÅŸta gençlerimiz olmak üzere herkese önemli vazifeler düÅŸmektedir, çok çalışmak ve üretken olmak zorundayız, farklılıklarımızı artırmaya deÄŸil benzerliklerimizi artırmaya ihtiyacımız var" dedi.

Konferansın soru-cevap bölümünde öÄŸrenciler merak ettikleri konuları sorarak öÄŸrenirken, Yüksekokul Müdürü Sayın Yrd. Doç. Dr. M. Faruk EbeoÄŸlugil’ de, konuÅŸmacı Ä°.Ä°.B.F. Dekanı Sayın. Prof. Dr. Hüsamettin Ä°naç’a teÅŸekkür ederek günün anısına plaket takdim etti.

DPÜ Åžaphane MYO MüdürlüÄŸü

 

18 Ekim 2016, Salı / 1249 defa okundu.